Voordelen van zonnepanelen voor ondernemers

Zonnepanelen zijn een belangrijke stap naar een groenere planeet, maar ook een slimme zakelijke zet. Als toonaangevende leverancier van zonnepanelen weten wij precies hoe zonnepanelen op alle type zakelijke panden een verschil kunnen maken. Laten we de voordelen bekijken:

1. Flinke besparing op je energierekening

Het meest directe voordeel van zonnepanelen is de besparing op je energierekening. Met zonnepanelen ben je minder afhankelijk van het energienet en dat betekent een flinke besparing op je elektriciteitskosten. Check dit artikel voor een rekenvoorbeeld.

2. Een toekomstbestendig dak

Heb jij plannen om de benzine bedrijfsauto’s te vervangen met elektrische wagens? Dan is je toekomstige zonnepaneleninstallatie een hele belangrijke bron in je laadvoorziening. 

Om een toekomstbestendig dak te creëren bereiden wij je installatie altijd voor op uitbreidingsmogelijkheden. Zo installeren we jouw zonnepanelen zodanig dat het systeem eenvoudig aan kan haken op batterij-opslag en profiteer jij maximaal van nieuwe ontwikkelingen in de zonnepanelen en energiebranche.

3. Subsidies en aftrek: een duwtje in de juiste richting

De SDE++

De overheid stimuleert de overstap naar duurzaamheid met subsidies zoals de SDE++ (Stimulering Duurzame Energieproductie) voor grootverbruikers. Je bent een grootverbruiker als je een grootverbruikaansluiting hebt, dat betekent groter dan 55 kW. 

Let op: begin op tijd met de voorbereidingen van jouw subsidieaanvraag. Het tijdvak waarin je subsidie kan aanvragen is namelijk erg beperkt. Is de subsidie toegekend? Dan heb je 1,5 jaar de tijd om je zonnepaneleninstallatie te realiseren. Check op de website van de Rijksdienst van Ondernemend Nederland hoe en wanneer je de SDE++ subsidie aanvraagt.

De Energie Investeringsaftrek (EIA)

Een zonnepaneleninstallatie draagt bij aan minder CO2-uitstoot en is erg energiezuinig. Dat betekent dat je gebruik kunt maken van de EIA. De Energie Investeringsaftrek biedt de mogelijkheid om 40% van de investeringskosten af te trekken van de fiscale winst. En dat kan zomaar flink wat belasting schelen!

Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om van deze aftrek gebruik te maken.

De Kleinschaligheidsaftrek (KIA)

Ook de Kleinschaligheidsaftrek biedt fiscale voordelen. Dankzij de KIA kun je als bedrijf namelijk 28% van de investeringskosten van je zonnepanelen aftrekken van de fiscale winst, mits de investering binnen bepaalde grenzen valt. 

Om in 2024 in aanmerking te komen voor de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek moet je een bedrag tussen de € 2.801 en € 387.580 investeren in bedrijfsmiddelen voor je onderneming. Check in deze tabel hoeveel fiscaal voordeel jouw investering oplevert.

4. De prijs van panelen is flink gedaald

Zonnepanelen werden de afgelopen jaren steeds goedkoper. In de afgelopen 10 jaar is de prijs met zo’n 27 procent gedaald. Ondanks de gedaalde prijs is het rendement van zonnepanelen nog steeds ontzettend hoog. Deze combinatie maakt het aantrekkelijk voor bedrijven om nu te investeren in een zonnepaneleninstallatie. 

5. Belangrijke bijdrage aan het milieu

Duurzaamheid is geen trend; het is een verantwoordelijkheid. Door te investeren in zonnepanelen, draag je bij aan het verminderen van de uitstoot van broeikasgassen en maak je bovendien efficiënt gebruik van beschikbare ruimte. Je bouwt ook aan een groen imago, een steeds belangrijker aspect voor je klanten.

Het beste moment om zonnepanelen aan te schaffen?

Het beste moment om zonnepanelen aan te schaffen is nu. De transitie naar zonne-energie is meer dan een ecologische keuze; het is een slimme zakelijke beslissing die jouw bedrijf op de lange termijn veel voordelen biedt. 

Ons team staat klaar om te adviseren, ondersteunen en zonnepanelen op alle types zakelijke panden te plaatsen. Neem contact met ons op voor een offerte of meer informatie.