Monitoring

Monitoring van uw zonnepanelen

U heeft opgemerkt dat de opbrengst van uw zonnepanelen niet meer geregistreerd wordt in het monitoringsportaal. De kans is groot dat uw omvormer geen contact maakt met het internet.

U kunt uw omvormer op twee manieren verbinden met het internet: bekabeld of via wifi. Een verbinding via een netwerkkabel heeft altijd de voorkeur. Hiermee heeft u de minste kans op storingen. Niet alle omvormers hebben een aansluiting voor een netwerkkabel. Zij hebben meestal wel een interne of externe mogelijkheid tot wifi.

Veel voorkomende problemen bij monitoring

  1. Nieuwe router
    Als u van internetprovider verandert, ontvangt u vaak een nieuwe router. Is uw omvormer via wifi verbonden met het internet? Dan zult u de omvormer opnieuw moeten configureren.
    download hier uw handleidingen

Slechte wifiverbinding
Vaak hangt de omvormer op zolder, ver verwijderd van de wifi router. Daardoor is het signaal te zwak. Controleer de signaalsterkte en verhelp het probleem met een wifi-versterker en/of een netwerkkabel.

Controleer uw netwerkkabel
Na verloop van tijd weet men vaak niet meer waar kabels voor dienen. Dan wordt een verkeerde kabel uit de router gehaald, waardoor de verbinding verbreekt.

IP-adres onjuist
Heel soms zijn poorten van een router ingesteld met een vast IP-adres. Als dit adres niet overeenkomt met de omvormer, zal er geen verbinding tot stand komen.
Stappenplan voor het instellen van IP adres

Bekijk onze diensten

Inspectie en gezondheidscheck

Lees meer

Reiniging van zonnepanelen

Lees meer

Onderhoudsabonnement bij 100% zonnig

Onderhoudscontracten

Problemen en storing melden

Lees meer

Veel gestelde vragen over zonnepanelen

Lees meer

Kom meer over ons te weten

Lees meer