Veel gestelde vragen

Hoe werken zonnepanelen

De zon is een onuitputtelijke bron van duurzame energie. De zon kan gebruikt worden om te verwarmen, maar ook om elektriciteit op te wekken.

Meer informatie

Wat is het effect van schaduw?

In de schaduw werken zonnepanelen wel, maar brengen ze minder op. Daarom is het van belang om deze zo te plaatsen dat ze gedurende de dag zo min mogelijk in de schaduw liggen.

Meer informatie

Hoeveel bespaar ik met zonnepanelen?

Bij de aanschaf van zonnepanelen vragen veel mensen naar de terugverdientijd en naar het investeringsbedrag.

Meer informatie

Hoe kan ik besparen?

Een gemiddeld huishouden in Nederland verbruikt per jaar zo’n 3.500 kWh. Het kWh-tarief voor elektriciteit uit het lichtnet is momenteel € 0,23 / kWh.

Meer informatie

Kan ik geld lenen?

Niet iedereen heeft geld beschikbaar om een PV installatie te betalen. Er zijn verschillende mogelijkheden om goedkoop geld te lenen.

Meer informatie

Kan ik subsidie krijgen?

Een investering in zonnepanelen is voor particulieren rendabel zonder subsidie. Terugverdientijden van 6 tot 8 jaar zijn meestal haalbaar.

Meer informatie

Zijn er ook mooie zonnepanelen

Jazeker! U kunt daarbij denken aan mooie strakke zwarte panelen, die ook zwart omlijst zijn, of juist met een metalen rand voor een extra uitstraling.

Meer informatie

Waarom is het duurzaam

De zon is een onuitputtelijke bron van duurzame energie. De zon kan gebruikt worden om te verwarmen, maar ook om elektriciteit op te wekken. En dat is bijzonder interessant.

Meer informatie

Zonnepanelen in mijn dak integreren?

We hebben verschillende manieren om zonnepanelen in uw dak te verwerken. De meestgebruikte oplossing is met behulp van schuif-dakhaken en montagerails.

Meer informatie

Waarom slaat mijn omvormer af op een zonnige dag?

Valt de omvormer ook overdag zomaar (meerdere keren) uit? Meestal is de reden hiervan dat de spanning aan de uitgang van de omvormer te hoog is. Als dat gebeurt wordt de omvormer automatisch afgeschakeld vanwege de veiligheid

Meer informatie

De slimme meter versus Monitoring

Waarom brengen mijn zonnepanelen minder op volgens de slimme meter dan mijn monitoringsportaal?

Meer informatie

Staat uw vraag er niet tussen?

Wilt u gebruikmaken van zonne-energie en staat uw vraag hier niet tussen? De schuiven graag aan om tafel om alle mogelijkheden door te spreken.

Contact opnemen