Zonnepanelen voor je bedrijf

100% zonnig - header

Zonnepanelen voor jouw bedrijf?

Voor bedrijven

Ook op de zakelijke markt staan wij klaar om je te ondersteunen met een op maat gemaakte aanpak en oplossing, of het nu gaat om een bedrijfspand, nieuwbouw- of renovatieproject, school, weiland, of een andere zakelijke bestemming. Ondernemers, ontwikkelaars, architecten en ontwerpers kunnen rekenen op onze begeleiding gedurende alle fasen van het bouwproject, van advies tot de inzet van onze ervaren installateurs.

Waar moet je rekening mee houden?

Bij de installatie van zonnepanelen zijn specifieke eisen van toepassing, die vaak terugkeren. Daarom vind je hieronder enkele veelgestelde vragen waar jij vast rekening mee kan houden.

Mag ik stroom terugleveren?

Bij een grootverbruik aansluiting van meer dan 3x80A is het momenteel niet automatisch toegestaan om stroom terug te leveren. Neem contact op met je netbeheerder om te controleren of dit voor jouw situatie geldt. Voor aansluitingen onder de 3x80A is teruglevering doorgaans wel toegestaan, maar voor zekerheid adviseren we dit na te vragen bij je netbeheerder.

Is mijn dak geschikt voor de draaglast?

Bij een belasting vanaf 1150 kilo of bij een installatie vanaf 50 zonnepanelen is een constructieberekening vereist. Schakel een erkende constructeur in om de constructie van het pand te berekenen.

Maakt de leeftijd van mijn dak uit?

Ja. Aangezien zonnepanelen ruim 25 jaar op jouw dak liggen, is het belangrijk de staat van je dak te controleren. Bij platte daken met bitumen of PVC is de geschatte levensduur doorgaans 25 jaar. In sommige gevallen kan het nodig zijn om eerst nieuwe dakbedekking aan te brengen voordat de panelen worden geïnstalleerd.

Welke eisen heeft de verzekeraar?

Informeer vooraf naar de specifieke eisen van jouw verzekeraar, waaronder mogelijk een scope 12 keuring voor de zonnepanelen-installatie. 100% Zonnig helpt graag met regelen van deze keuring.

Is er onderhoud nodig voor mijn installatie?

Om de levensduur van je zonnepanelen te optimaliseren is onderhoud cruciaal. Laat je installatie daarom elke 1 tot 3 jaar grondig reinigen. Wij helpen hier graag en bieden persoonlijk afgestemde onderhoudscontracten.

Enkele van onze projecten

Woningeigenaren

Ieder huis en ieder gezin is anders. Wij kijken samen naar jouw wensen voor energievoorzieningen in jouw persoonlijke woonsituatie.

Meer informatie

Bedrijven

Energievoorzieningen zijn nodig en zorgen voor een duurzame oplossing in de toekomst. Van offerte tot subsidie aanvraag, we nemen graag al jouw zorgen uit handen.

Meer informatie

Scholen en overheden

Schooldaken zijn enorm groot en bij uitstek geschikt voor zonnepanelen. Zo bespaar je tot wel duizenden euro’s per jaar.

Meer informatie

Woningcorporaties

Met slim gebruik van zonnepanelen zorg je voor een lager energielabel voor (nieuwbouw)projecten en woningen.

Meer informatie

VvE’s

Een collectief park met zonnepanelen op jullie woningen? Dat is geen enkel probleem. Naast de installatie nemen we ook de organisatie uit handen.

Meer informatie

Sta je hier niet tussen?

Wil je gebruikmaken van zonne-energie en staat jouw situatie hier niet tussen? We gaan graag om tafel om alle mogelijkheden te bespreken.

Neem contact op