Reinigen

Reiniging zonnepanelen

Wees op tijd klaar voor het zomerseizoen

Langzamerhand verdwijnen de wolken en begint de zon meer en meer te schijnen. Je zonnepanelen liggen inmiddels al enige tijd op je dak en ook dit zomerseizoen wil je genieten van goede opbrengsten. De aanhechting van fijnstof, bladgroen, korstmossen, uitlaatgassen en vogelpoep beïnvloeden de opbrengst van je zonnepanelen. Om je zonnepanelen zo goed mogelijk te laten presteren is het noodzakelijk om deze met enige regelmaat te reinigen. 100% Zonnig adviseert eens per 1 tot 3 jaar je zonnepanelen te laten reinigen. Uiteraard is dit ook afhankelijk van het type systeem en omgevingsfactoren van je zonnepaneleninstallatie. Je kunt hier o.a. denken aan weersomstandigheden, hoeveelheid uitlaatgassen en begroeiing rondom je installatie. 

Wat kan ik verwachten als ik mij inschrijf voor de wasronde bij 100% Zonnig?

De wasronde staat gepland voor eind april/ begin mei 2024. Wanneer je je in maart ingeschreven hebt, mag je verwachten dat wij tussen 1 en 14 april contact met je opnemen om een reinigingsafspraak in te plannen. Op het inschrijfformulier kan je je voorkeursmomenten aangeven, de door je aangegeven momenten staan bij ons centraal bij het inplannen van een afspraak. De reinigingsdienst is volledig zelfvoorzienend, dus als je zonnepanelen goed bereikbaar zijn vanaf de straat hoef je niet thuis te zijn tijdens de afspraak. Wanneer wij tijdens het reinigen onregelmatigheden of bijzonderheden aantreffen, wordt dit per mail middels een werkbon met je overlegd. 

Veiligheid tijdens het wassen: (bekijk onze instructie via de link).

De veiligheid van onze wassers staat bij ons hoog in het vaandel. Om deze reden kan het zijn dat bepaalde delen van je installatie niet vanaf de grond of ladder gereinigd kunnen worden.  Platte daken en dakkapellen hoger dan 2 bouwlagen worden altijd beoordeeld op bereikbaarheid. Bent u benieuwd of dit voor uw van toepassing is? Bekijk dan onze instructie via de link.

Indien blijkt dat je zonnepanelen buiten ons bereik van veilig werken vallen, heb je de volgende keuzes:

  • Je kiest ervoor om deze zonnepanelen niet te laten reinigen
  • Je kiest ervoor om je zonnepanelen te laten reinigen middels een hoogwerker. 

De meerprijs voor het reinigen middels een hoogwerker wordt bepaald door het aantal aangemelde adressen en de geografische ligging hiervan. Wij doen er alles aan om de kosten van de hoogwerker zo laag mogelijk te houden door deze zo efficiënt mogelijk in te zetten. De toeslag voor het reinigen met een hoogwerker begint vanaf € 50,- incl. btw, indien de kosten hoger uitvallen zal dit altijd voor aanvang schriftelijk aan je bekend gemaakt worden.

Kunnen mijn buren zich ook aanmelden zonder dat zij klant zijn bij 100% zonnig?

Ja, je buren mogen zich ook aanmelden via het reinigingsformulier!

Hoe worden mijn zonnepanelen gereinigd?

De zonnepanelen worden gewassen met osmose water, dit betekent dat je zonnepanelen gereinigd worden zonder het gebruik van chemische schoonmaakmiddelen. Osmose water is milieuvriendelijk en kalkarm water waardoor kalkaanslag wegblijft en toekomstige vervuiling minder snel aanhecht vanwege het ontbreken van kalkafzetting tijdens het reinigen.

Wat zijn de kosten van de wasronde?

Meer informatie over je kosten staan vermeld op het inschrijfformulier. Je betaald een vast tarief per paneel en je ontvangt achteraf de rekening per e-mail.

Overige voorwaarden

  • De kosten voor een hoogwerker zijn niet inbegrepen in de standaard tarieven van de wasronde 2024
  • Afspraken kunnen 5 werkdagen voor aanvang kosteloos geannuleerd worden.
  • 100% Zonnig behoudt zich altijd het recht om uit Arbo technische en/of economische redenen schriftelijk af te zien van je aanvraag.

Bekijk onze diensten

Inspectie en gezondheidscheck

Lees meer

Reiniging van zonnepanelen

Lees meer

Monitoring van jouw installatie

Lees meer

Onderhoudsabonnement bij 100% Zonnig

Lees meer

Serviceverzoek doen voor uw woning

Direct storing melden

Serviceverzoek doen voor uw uw bedrijf

Direct serviceverzoek doen

Veelgestelde vragen over zonnepanelen

Lees meer