Persbericht: Feestelijke opening nieuwe pand 100% ZONNIG in Wijchen

100% ZONNIG heeft op zaterdag 23 april haar nieuwe kantoor, trainingscentrum en magazijn feestelijk in gebruik genomen. In het bijzijn van collega’s, familie, klanten en relaties proostten eigenaren David van Duijnhoven en Marcel Budding op de officiële opening van hun nieuwe pand.

Een zonnepanelen specialist in een energieneutraal pand

Vanaf de oprichting in 2012 was zonnepanelen specialist 100% ZONNIG 10 jaar gehuisvest op de Stationslaan in Wijchen. Het kantoor, de showroom en het magazijn werden te klein voor de 30 personeelsleden en de grote aantallen zonnepanelen systemen die het bedrijf wekelijks plaatst. “We hebben op Bijsterhuizen 5004 een prachtige kavel gevonden om een nieuw energieneutraal pand te bouwen”, licht Marcel Budding toe vanaf het energieplein, zoals het nieuwe trainingscentrum met demosystemen heet. “We hebben géén gasaansluiting en de elektriciteit voor alle activiteiten in het pand, de verwarming en koeling en het opladen van onze 7 elektrische auto’s wordt grotendeels geleverd door 120 zonnepanelen op het dak, en 24 zonnepanelen die esthetisch geïntegreerd zijn in de schuine zuidgevel. Zo passen we ook zelf toe wat we verkopen, en kunnen we gelijk met 4 verschillende omvormer systemen de producten in werking laten zien”.

Efficiënter werken vanuit eigen werkplaats en magazijn

“We zorgen ervoor dat onze klanten op de montagedag zo weinig mogelijk overlast ervaren en daarom zagen we montagerails van tevoren op maat in onze werkplaats en zetten we per project alle materialen klaar in precies de goede aantallen” legt David van Duijnhoven uit in het grote magazijn vol zonnepanelen, omvormers en montagematerialen. “In deze nieuwe hal hebben we alle ruimte om met onze montageploegen elke dag op een efficiënte wijze de bussen te laden met de zonnepanelen, montagematerialen en de juiste veiligheidsmiddelen”.

Nieuwe stappen in de energietransitie

Al een aantal jaren levert en installeert 100% ZONNIG ook laadpalen voor elektrische auto’s voor haar klanten. Deze worden steeds slimmer en houden inmiddels rekening met beschikbare hoeveelheid zonne-energie en de actuele elektriciteitsprijzen voor de optimale oplaadmomenten. Door de toenemende overbelasting van het elektriteitsnet wordt het telkens belangrijker om energie op te slaan, en om apparaten aan en uit te kunnen schakelen. De oplossingen hiervoor met batterij opslag en energiemanagement heeft 100% ZONNIG inmiddels ook in huis, waarmee ze een completere rol in de energietransitie spelen.

Samen, veilig en trots

In de openingsspeech benadrukten van Duijnhoven en Budding drie woorden die het bedrijf kenmerken. Het bedrijf is vooral gegroeid en succesvol geworden door actief samen te werken in het bedrijf en met klanten, partners en relaties. En ook de nieuwbouw is samen met een aantal van de samenwerkingsparters gebouwd. Omdat het bedrijf zuinig is op haar mensen en wil dat elke medewerker elke dag veilig thuis komt, wordt er veel aandacht besteed aan veilig werken. Op te steile daken bijvoorbeeld wordt een verreiker met een manbak gebruikt. Dat kost wat meer dan steiger en randbeveiliging in de goot, maar is veel veiliger en praktischer voor de dakmonteurs. En door in het hele traject van klantadvies, voorbereiden, klaarzetten, installeren, opleveren en uiteindelijk onderhouden aandacht te besteden aan de kwaliteit realiseert 100% ZONNIG installaties waar ze trots op zijn. Net zoals de eigenaren en collega’s trots zijn op het nieuwe pand.

100% ZONNIG B.V.

Het bedrijf 100% ZONNIG is actief in de energietransitie sinds 2012 en is een bekende naam in de omgeving Wijchen, Uden en Nijmegen. Veel particulieren, installateurs, aannemers, bedrijven, scholen en gemeenten in een straal van 50km rondom Wijchen worden door 100% ZONNIG geholpen met complete zonnepanelen installaties. Naast zonnepanelen verkoopt en installeert 100% ZONNIG ook laadpalen voor elektrische auto’s, batterij-opslagsystemen en energiemanagement oplossingen voor het maximaliseren van de opbrengsten van zonnepanelen.

100% ZONNIG B.V.

Bijsterhuizen 5004
6604LZ Wijchen
024-3030038
info@zonnig.nl
www.zonnig.nl

Foto’s Elke Teurlinckx fotografie