Hoe werken zonnepanelen?

De zon is een onuitputtelijke bron van duurzame energie. De zon kan gebruikt worden om te verwarmen, maar ook om elektriciteit op te wekken. En dat is, ook gezien de stijgende elektriciteitstarieven, bijzonder interessant.

Zonnepanelen zetten zonne-energie om in elektriciteit. Een omvormer zet deze elektriciteit om naar stroom voor het lichtnet en de stopcontacten bij u thuis. Ook op bewolkte dagen produceren zonnepanelen elektriciteit, hoewel minder dan op zonnige dagen.

Op momenten dat de zon schijnt en u tegelijkertijd elektrische apparaten aan hebt staan, worden deze apparaten direct gevoed met stroom van de zonnepanelen. Op het moment dat de zonnepanelen meer stroom produceren dan u verbruikt, wordt deze stroom automatisch teruggeleverd aan het elektriciteitsnet en draait uw elektriciteitsmeter terug. Zo kunt u netto per jaar zelfs wel 100% van uw elektriciteit met de zonnepanelen opwekken.

Zonnepaneel, een keten van zonnecellen

Zonnepanelen bestaan uit een aantal ketens van zonnecellen, die zijn gelamineerd tussen een glasplaat en een achtergrondfolie. Deze zonnecellen zetten de fotonen van het invallende licht om in een elektrische spanning. Zonnepanelen zijn een bewezen technologie, die al sinds de jaren ’60 is bedacht en nog altijd wordt doorontwikkeld.  Daardoor stijgen de technische rendementen van de zonnepanelen op de markt gestaag door. Regelmatig worden nieuwe doorbraken gepubliceerd, zoals het gebruik van nano-technologie, maar de rendementen die daarin worden aangekondigd zijn pas over 10 tot 20 jaar commercieel verkrijgbaar. Daarom kijken wij vooral naar het financieel rendement van zonnepanelen.

Een duurzaam product

De meeste zonnepanelen gaan met gemak 25 tot 30 jaar mee, waarbij de opbrengst elk jaar slechts een heel klein percentage vermindert. De meeste kwaliteitspanelen garanderen nog een opbrengst van 80% tot 90% na 25 jaar.

Advies

In de showroom van 100% ZONNIG kunt u op afspraak diverse zonnepanelen komen bekijken en leggen we u graag meer uit over de werking ervan en wat de verschillen zijn tussen de verschillende panelen.

Wat maakt 100% Zonnig nou zo anders?

Onze focus ligt niet op het zo goedkoop mogelijk aanbieden en installeren van zonnepanelen. Wij gaan voor kwaliteit, veilig werken en een eerlijke prijs, zodat je jaren zorgeloos van je eigen energiecentrale kunt genieten.