Hoe kunnen zonnepanelen in mijn dak geïntegreerd worden?

We hebben verschillende manieren om zonnepanelen in uw dak te verwerken. De meestgebruikte oplossing is met behulp van schuif-dakhaken en montagerails. Deze rails worden op de houten latten bevestigd onder uw dakpanne, waardoor de zonnepanelen op uw dak komen te liggen. Op platte daken maken we een constructie, waarbij de zonnepanelen in de juiste hoek geplaatst worden ten opzichte van de zon.

Verwerkt in de dakpannen

We kunnen er echter ook voor kiezen om alle dakpannen te vervangen door zonnepanelen. We kunnen de zonnepanelen daarbij blind monteren en de nok afwerken met een bijpassend zetwerk. Deze methode is vooral geschikt voor nieuwbouwprojecten. Wilt u niet uw hele dak gebruiken als podium voor zonnepanelen maar de panelen wel ingetreren in uw dak? Dan kunnen we gebruikmaken van het GSE montagesysteem, waarbij we de zonnepanelen op de hoogte van uw dakpannen leggen. De dakpannen op die locatie worden verwijderd en de panelen worden op kunststof platen gelegd, die naadloos met uw dakpannen worden afgewerkt.

Dakpan als zonnepaneel

Als er op een woning vlakke pannen liggen, kunt u ook denken aan dakpanpanelen. Dit Nederlandse product ziet er uit als dakpannen en kan dus naadloos in uw dak verwerkt worden.

Op de pagina Zonnepanelen bij uw thuis ziet u de verschillende manieren van verwerking.

Wat maakt 100% Zonnig nou zo anders?

Onze focus ligt niet op het zo goedkoop mogelijk aanbieden en installeren van zonnepanelen. Wij gaan voor kwaliteit, veilig werken en een eerlijke prijs, zodat je jaren zorgeloos van je eigen energiecentrale kunt genieten.