De slimme meter versus het Monitoringsportal

Herkent u deze vragen?

  • Waarom hebben mijn buren een hogere terug levering dan ons, wij hebben toch een gelijkwaardig zonnesysteem?
  • Waarom brengen mijn zonnepanelen minder op volgens de slimme meter dan mijn omvormer of monitoringsportaal?

 Dit is een veel gestelde vraag van zonnepanelen bezitters! Er word vaak een klassieke denkfout gemaakt doordat men denkt de slimme meter de opbrengst van de zonnepanelen weergeeft. De omvormer meet namelijk de hoeveelheid energie in kWh die de zonnepanelen opbrengen en naar de meterkast sturen. De Slimme meter meet de hoeveelheid Energie die u inkoopt of terug levert.

Waarom zit hier dan het verschil tussen?
Tussen de Omvormer en de Slimme meter zit nog een heel huis met stroom vragende apparaten. Als apparaten in huis energie gebruiken, zal dat, wanneer deze beschikbaar is, eerst uw zonnestroom gebruiken. Wanneer u zonnestroom tekort komt om alle apparaten van stroom te voorzien, dan wordt het restant ingekocht en begint de inkoop-teller op de slimme meter te lopen.

Als alle apparaten van stroom zijn voorzien, dan begint u energie terug te leveren aan het net en gaat de teruglever-teller van de slimme meter lopen.

Er wordt dus een deel van de opgewekte energie direct in huis verbruikt. De productie van de zonne-energie volgens de omvormer of monitoring-app minus de terug geleverde energie volgens de slimme meter is uw eigen verbruik.

Wat maakt 100% Zonnig nou zo anders?

Onze focus ligt niet op het zo goedkoop mogelijk aanbieden en installeren van zonnepanelen. Wij gaan voor kwaliteit, veilig werken en een eerlijke prijs, zodat je jaren zorgeloos van je eigen energiecentrale kunt genieten.