Energie opslag


Interesse in Energie opslag?

Wil je thuis of bij uw bedrijf naast zonnepanelen ook de mogelijkheid hebben om energie op te slaan? Ons adviesteam helpt u graag!

Wanneer u overweegt om via 100% ZONNIG een thuisbatterij te laten leveren en monteren, doorloopt u eerst een korte intake met een van onze adviseurs. Deze intake kan telefonisch plaatsvinden of bij u op locatie. Tijdens de intake bekijken we uw energieopslagsituatie, inclusief uw wensen, zonnestroomproductie, energiebehoefte en uw bestaande elektrotechnische installatie. We bespreken met u de gewenste installatieplek, montagewijze en het kabeltraject. Vervolgens beoordelen we uw meterkast en netaansluiting op geschiktheid. Het kan zijn dat bepaalde aanpassingen of uitbreidingen nodig zijn, en hierover ontvangt u informatie in uw offerte.

Waarom zou ik kiezen voor een thuisbatterij?

Een thuisaccu dient als opslagmedium voor elektriciteit, waardoor deze op een later tijdstip kan worden gebruikt. Meestal wordt de thuisaccu opgeladen met behulp van stroom afkomstig van zonnepanelen. De accu wordt doorgaans aan de muur bevestigd in de kelder of bijkeuken en heeft ongeveer het formaat van een flinke cv-ketel. Er zijn twee hoofddoelen voor het gebruik van een thuisaccu: het opvangen van stroomuitval en het opslaan van overdag opgewekte zonne-energie voor gebruik tijdens de avonduren wanneer het donker is.

Gelukkig is het elektriciteitsnetwerk in Nederland over het algemeen stabiel, waardoor er weinig behoefte is om de thuisaccu als back-up te gebruiken. Daarom wordt de tweede mogelijkheid, namelijk het opslaan van overdag opgewekte energie, doorgaans het meest benut.

Indien je zonnepanelen op je huis hebt, wek je over het algemeen meer elektriciteit op dan je op dat moment verbruikt, vooral wanneer de zon schijnt. Dit overtollige elektriciteitsoverschot kan momenteel worden teruggestuurd naar je energieleverancier onder de salderingsregeling, waarvoor je een vergoeding ontvangt.

Als je ervoor kiest om dit niet te doen of als de salderingsregels veranderen, kun je de overdag opgewekte elektriciteit opslaan in een thuisaccu en deze ’s avonds, wanneer de zon niet meer schijnt, zelf gebruiken. Op die manier hoef je minder elektriciteit van je energieleverancier af te nemen.

Voordelen van een thuisaccu zijn onder andere:

-Het opslaan van je eigen zonne-energie voor later gebruik.
-Mogelijkheid tot gebruik als noodstroomvoorziening.
-Een zekere mate van zelfvoorziening, waardoor je minder afhankelijk bent van het elektriciteitsnetwerk.
-Vermindering van belasting op het energienet.

In contact komen met een van onze adviseurs? vul het invulformulier in op onze homepage.

Voor woningeigenaren

Ieder huis en ieder gezin is anders. Wij kijken samen met u naar uw wensen en de mogelijkheden van uw huis voor een plan op maat.

Meer informatie

Voor bedrijven

Energie besparen is mooi, zorgen voor een goede toekomst nog mooier. Van offerte tot subsidie aanvraag, we nemen alle zorgen uit handen.

Meer informatie

Voor scholen en overheden

Schooldaken zijn enorm uitgebreid en groot: door hier zonnepanelen op te leggen, kunt u duizenden euro’s per jaar besparen.

Meer informatie

Voor woningcorporaties

Met slim gebruik van zonnepanelen kunt u zorgen voor een scherper energielabel voor uw woningen. Wat we voor u kunnen betekenen?

Meer informatie

Voor VvE’s

Een collectief park met zonnepanelen op jullie woning? Dat is geen enkel probleem. Naast de aanleg kunnen we ook een stuk van de organisatie uit handen nemen.

Meer informatie

Staat u er niet tussen?

Wilt u gebruikmaken van zonne-energie en staat uw situatie hier niet tussen? De schuiven graag aan om tafel om alle mogelijkheden door te spreken.

Contact opnemen